Szállítási feltételek

Az elérhető szállítási módok

1. Személyes átvétel (Ingyenes)

A személyes átvétel helye: Papír írószer bolt, 1048 Budapest Kordován tér 8

Személyes átvétel esetén email-ben küldünk visszaigazolást arról, hogy a csomagot mikor veheted át.

2. Packeta csomagpontra történő szállítás

A csomagponti szállítás esetén a csomag átvételele a szállító (email, SMS) visszajelzése alapján történik, a csomag tárolási ideje 7 nap. Ha 7 napon belül nem tudod felvenni a csomagot, egy válasz SMS-ben vagy a csomagkövetőn keresztül max. 21 napra meghosszabbíthatod a tárolási időt. A karácsonyi időszakban november 1. és december 20. között feladott csomagok tárolási ideje átmenetileg 5 naptári napra csökken, a szokásos 7-ről. A meghosszabbítás legfeljebb további 2 nappal lehetséges. A tárolási idő alatt át nem vett csomagok visszaküldésre kerülnek. A csomag átvételéhez az SMS-ben kapott jelszó is szükséges.

Átvevőhelyek keresése

3. FoxPost csomagautomata

A FoxPost csomagautomatára történő szállítás esetén a csomag átvételele a szállító (email, SMS) visszajelzése alapján történik, a csomag tárolási ideje 3 naptári nap. Kérjük, hogy fokozottan ügyelj a csomag időben történő átvételére, mert 3 nap után a csomag visszaküldésre kerül. A csomag átvételéhez az SMS-ben kapott kód is szükséges.

Csomagautomaták keresése

4. MPL Csomagautomata vagy postai átvevőhely

Az MPL csomagautomatára címzett küldemény esetén az MPL a címzett mobiltelefonjára és e-mail címére üzenetet küld a csomag érkezéséről és az átvételi határidőről, mely az üzenet kézbesítését követő 2 munkanap. A legtöbb automata a hét minden napján, 0-24 órában hozzáférhető. A csomag az üzenetben kapott azonosító kóddal, várakozás nélkül kivehető az automatából. Amennyiben a csomag árufizetés többletszolgáltatással került feladásra, a csomag átvételéhez a címzettnek az automatánál bankkártyával kell rendeznie az árufizetés összegét. A küldemény rekesze a fizetést követően nyílik. Ha a csomagot a 2 munkanapos határidő alatt nem vették át, a küldeményt az MPL beszállítja a postára. Ekkor a címzett SMS-ben és e-mail-ben újabb tájékoztatást kap arról, hogy csomagja mely postán került elhelyezésre és azt meddig veheti át (a feladó megjelölése szerint 5 munkanap áll rendelkezésére).

A Postára (Postán maradóként) vagy Partner PostaPontra címzett küldemény esetén az MPL a címzett mobiltelefonjára vagy e-mail címére üzenetet küld a csomag hozzáférhetőségéről és az átvételi határidőről, mely 5 munkanap lehet. A Postán maradóként feladott küldemények átvétele a posták nyitvatartási idejében lehetséges. Több, mint 180 postánál – külön díj felszámítása nélkül – a hétvégi nyitvatartási rend miatt szombaton is átvehetők a pénteken 1 munkanapos időgaranciával feladott csomagok.

5. Házhozszállítás (MPL)

Az MPL a küldeményt két alkalommal kísérli meg kézbesíteni a címzett részére. Amennyiben az első kézbesítési kísérlet nem vezetett eredményre, az MPL a küldemény érkezéséről és a kézbesítés megkísérléséről értesítőt hagy hátra. Ha a címzett telefonszáma feltüntetésre került a címiraton, az MPL egyeztet a második kézbesítési kísérlet helyéről és idejéről a címzettel. Sikertelen egyeztetés esetén az MPL a következő munkanapon ismét megkísérli a küldemény kézbesítését. A második kézbesítési kísérlet sikertelensége esetén az MPL a címhelyen ismételten értesítőt hagy, melyen feltünteti azt a postahelyet, illetve őrzési időt, ahol és ameddig a jogosult átveheti a küldeményt.

6. Házhozszállítás (Packeta)

A szállítás a packeta.hu által kiválasztott szolgáltató segítségével történik, a kézbesítés várható idejéről a szolgáltató értesítést küld. Két sikertelen kézbesítés után a csomag visszaküldésre kerül.

7. Házhozszállítás (FoxPost)

A szállítás a FoxPost segítségével történik, a kézbesítés várható idejéről a szolgáltató értesítést küld. Két sikertelen kézbesítés után a csomag visszaküldésre kerül.